Çarşamba, Aralık 13, 2006

ŞIKIDIM ŞIKIDIM .....

Friendster images




Nasil Dostlarim iyi kivirabiliyormuyum.Isinize gelirse bundan sonra böööyleee.

Hafriyatçı: Zehirli variller Unifar’ın

TUZLA Orhanlı Beldesi’ne zehirli varil gömdürdükleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan Unifar Kimya AŞ’nin yetkilileri ile varilleri gömen 7 kişi hákim karşısına çıktı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, 3 yıl önce Unifar şirketi ile aynı grup çatısı altında bulunan Mustafa Nevzat İlaç Sanayii’nden çağrılarak bir futbol sahasının düzeltilmesi işinin teklif edildiğini söyleyen hafriyatçı sanık Ali Ayvenli, "İlaç atıklarının bulunduğunu söyledikleri varilleri Orhanlı Tepesi’nde gösterdikleri yere bıraktık. Toprakla kapatmamızı, yağmur yağdığında malzemenin eriyeceğini söylediler" dedi. Unifar şirketinin Genel Müdürü Mehmet Ferhat İlhan ise suçlamaları reddetti.
Kaynak Hürriyet internet sayfasi.
Hani arabalarin yaglarini degistirirler.1 litresini sokak mazgalina döktügünüz zaman ne olur bilirmisiniz ? 50 bin litre icme suyunuz bir daha temizlenmemesine size kanjeronen olarak geri döner.Bu suyun tekrar bu maddde den arinmasi en az 5 yili alir.Peki bu varillerin icme suyuna karismasi demek...
Tekrar temiz bir suya kavusabilmemiz.Benim Torunun cocuklarina nasip olur.
Vah vah gencecik yasta; bu ne illet bir hastalik vallahi genc ihtiyar demiyor.
Eh kardesim hayat sartlari, bizleri bu stres bu hastaligin pencesine itiyor.
Daha halk arasinda konusulanlari yaziyimmi.Bos verin ya.Yazsam ne olur ki?
Burada sikar biraz araban dan yere 1 damla yag damlasin.Adamin cigerini söker poliside kanunu da.Arabani satsan ki...ni kurtaramazsin onlarin cani can bizim ki ise
Pat....can.Ister adam 5 sene yatsin isterse müebbet hapse mahkum olsun banane o
kirlenen toprak 20 metre derinlige kadarmi zehirlenmis kac bin metre küp topragin temizlenmesi mi lazinmis.Kac milyona mi patlarmis bana o lazim.Adam yatsa ne olur yatmasa ne olur.Varil kime ait ise sorumlusu odur.Atiginin akibetini bilmek zorundadir.Ha ondan hemen önlem almasini beklemek de sacma olur Devlet el atar gerekeni yapar.Sonrada der ki arkadas masrafin bu ver vermiyormusun satar fabrikasini alr parasini.Yoksa Adalet mekanizmasini bekliyecek olursak.Eminim sonunda adalet yerini her zamanki gibi bulur.Bu arada da benim gencecik kardesim de Rahmetli olur.
Saygilarla. Yaziyi 21.Eylül.2006 da yazmistim.

Zehirli varil sanıkları serbest 13 Aralık 2006

Tuzla'daki varillerle ilgili yargılanan 7 kişi yasal boşluktan beraat etti.

TUZLA’nın Orhanlı Beldesi’nde bulunan tehlikeli atık varilleriyle ilgili çevreyi kasten kirletmek suçundan haklarında dava açılan UNİFAR firmasının 3 yetkilisi ile varillerin atılmasından sorumlu 4 sanık, ’fiilin olay tarihi itibarıyla suç olarak tanımlanmadığı’ gerekçesiyle beraat etti.

Sanıkların katılmadığı Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aker, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) yürürlük maddelerine göre 181/1 madde ve fıkrasının yayın tarihinden itibaren 2 yıl sonra yürürlüğe gireceğinin belirtildiğini, bu madde ve fıkranın olay tarihi itibarıyla yürürlükte olmadığını bildirdi. Mahkeme heyeti, ’çevreyi kasten kirletmek’ suçundan yargılanan sanıklar Ali Ayvenli, Mehmet Suiçmez, Turan Yılmaz, Şerafettin Eyüpoğlu, Emine Özbek, Hüseyin Hilmi Özdal ve Mehmet Ferhat İlhan’ın eylemlerinin olay tarihinde suç olarak tanımlanmadığını ve dava konusunun suç tarihinde idari yaptırım gerektiren bir eylem olarak düzenlendiğini kaydetti, beraatlarına karar verdi. Kararın bir örneğinin Tuzla Kaymakamlığı’na gönderilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, adli emanette bulunan numunelerin ise karar kesinleştikten sonra imha edilmesini hükme bağladı.
Kaynak Orhan SAAT/İSTANBUL Hürriyet.
Konumuz kelimeler :
Soru bir NAKARAT ne demektir ?
Cevap : Yorumlariniz.....
Aciklama ben de 100 Comment almadiktan sonra yazmiyacagim.
Cevap : Kimin umrunda !...
Saygilarla.

5 yorum:

zeyno dedi ki...

Dün haberleri izlerken, "suç var, ceza yok" sözü istemeden ağzımdan kötü sözler çıkmasına sebep oldu...
Ne diyebilirim ki, Erdil Baba, bu kadar olur, kimin umurunda sahiden???

zeyno dedi ki...

Keşke 100 yorum değil, milyonlarca yorum yazalım, birileri sesimizi duysa ama....

ERDIL dedi ki...

Zeyno Anne'im.Hani bir yerde de bu durumlar Nufus artisini önler mi ?
Yoksa cikita Muz mu yazsam.Sabah Prog.larini mi.Yok yok resimde ki göbegi eritene kadar sikidim sikidim.Sonunda benide oynattilarya helal olsun.
Sevgiler.

Toplu İğne dedi ki...

yok yok buraların suyu çıktı. doğru insan kalmadı, her yer bozuldu, herkes şaşırdı, biz böyle değildik oysaki...
duyarsız, ahlaksız, kuralsız, kanunsuz, korkusuz, hayırsız, vicdansız, aşksız...

kaçmak mı zor kalmak mı? shakespeare gibi hissettim kendimi bir an. neyse sevgiyle kalın.

ERDIL dedi ki...

T.Igne kardes nasildi o Atasözü Üsküdari alan ati gecmis.Kacalim da
O günlere ömrümüz yetecekmi.Neyseeee.
Kalin salicakla.