Pazar, Aralık 24, 2006

PAZARIN SOHBETI...



Yedi gün sonra pesimize takip, daha dogrusu sirtimiza yükleyip de tasidigimiz bir seneyi.Istedigi noktaya kadar ulastiriyoruz.Bu uzun yolda onunla birlikte aci göz yasi,Sevinc mutluluklar yasadik.Artik o görevini tamamlamis, biz ise yeni bir yili sirtimiza yükleyip yolumuza devam edecegiz.Bu yolda yanliz degiliz bizim gibi bu yolculaga katilan milyonlar milyarlar var.Bu yol uzun oldugu kadar cetefelli bir yol, zaman zaman bizimle olanlar bu yolculugu yarim birakabilecegi gibi bir bakmisiz ki bi yenileri onlarin biraktigi yükü sirtlanacaktir.

MySpace

Bu yedi günün bitimi bazi canlilarin da son günü olacaktir.Onlar icin bizler tarafindan belirlenmis gündür.Tabii bu görüs kimileri icin baska algilanabilir.Degismiyen tek sey bunun gercek oldugudur.Bazi konular tartisilir fikirler yürütülür bir taraf icin hakli nedenler le sonuclanir diger taraf icin kabullenilmez.Bildigim tek sey ise o gün onlar icin son gündür. onlara da hicmi hic sorulmamasidir.
Bu sirtimiza yükleyip tasidigimiz yükü istedigi noktaya tasirken görmek istedigimiz anladigimiz ,anliyamadigimiz bir cok seyleri gördük.Bizimle beraber sirtlarina yükledigi bu yükü tasirken onlarin da anliyamadigi nedenlerle ellerinden bu yüklerini cebren aldik.Onlari tek baslarina bosluga ittik. Bazen bunun adina kurtulus dedik insanlik dedik dedik de dedik onlari aramizda görmek istemedik.Bunu yaparken kadin erkek, cocuk yasli demedik.
Ittik itildik sonunda istedigimiz bir noktaya ulastik.Esasinda degisen veya bizler icin degismesi gereken bir sey yoktu.Bizi bekliyen yeni bir yük oradaydi.Tekrar bir aliskanlikla onu sirtliyip yeni bir yolculaga cikacagiz.Eger simdiye kadar biraz bir tecrübe sahibi olmus ;Bizimle bu yolculugu yapanlari anlamis isek bu gidecegimiz yeni etap'in bizler icin pek de zorlu gecmeyecegi kanisindayim.Nedense cabuk ögrenen,görmüs ve yasadiklarimizi cok cabuk unutan canlilariz.
Tek umudum insanlik ve bizlerle bu yasami paylasan bütün canlilara bu yeni yolculugumuzda hos görü sevgi baglilik icinde gecmemizdir, birbirimizin yükünü hafifletmek her seyden önce mutlu bir yolculuk gecirebilmek.

Sordular ne tasiyorsun
Nasil derdim seneler diye.
Yorgunmusun diye sordular
Döndüm baktim geldigim yola.
Yanimdan agir adimlarla biri gecti
Yükü benden bayagi daha fazlaydi.
Iki sevgili kosar adimlarla onu takip etti.
Hadi dostlar kalkin daha cok yolumuz var.

Huzur dolu bir Pazar günü dilerim.

Saygilarla .

1 yorum:

Zehra dedi ki...

haklısın babacım daha çook yolumuz var..tabi alnımızda yazıyorsa bu yolun uzunluğu yine de bilemeyiz..diyorum ki yeni bir yıl yeni bir hayata bakış..eskiler eskide kaldı..unutan insanlarız geçmişteki şeyleri ama kötü olan şeyleri unutmalı güzellikleri hep hatırlamalıyız..dostlarımız hep yanımızda olmalı..yeni yıl umarım herkese huzur sağlık mutluluk ile gelir..

iyi pazarla iyi geceler babacım :)