Pazartesi, Aralık 11, 2006

SORULAR ?.. CEVAPLAR !..


Haftaya severek okudugum bir blogcu kardesimizin hafta sonu yazmis oldugu post "yazi" beni baska düsüncelere sürükledi; Bu nedenle.Yazmak ihtiyacini duydum.
Hakikaten kitap okumak, devamli olarak ögrenmeye calismamiz.Bizlere söylenildigi kadar cok büyük katkilar da bulunuyormu? Devamli olarak her seyi ögrenmek ve bilmek zorundamiyiz ?
Bilmemek ayip degil, ögrenmemek ayip dir sözü ne kadar dogruyu göstermektedir !...
Okudugumuz her kitap bizleri egitmektemidir ?Ögrenmeye calistigimiz seylerin dogrulari yasamda ne kadar gecerlidir.Bu gün bütün tip kitaplarini veya Hukuk kitaplarini ezbere bilsem. Ben bir doktor veya Avukat olabilirmiyim.Bizlere devamli olarak kitap okuyun telkinin de bulunan insanlarin yanilma paylari ne kadardir.Televizyon seyrederken gecen bir kelimenin ne oldugunu anlamak icin kütüphanemize gidip sözlük veya Ans.karistirarak bu kelimenin ne manaya geldigini ögrenmekle yaptigimiz isin dogru oldugu kanisindamiyiz.Biliyorum yukarda soru sekilde okudugunuz yaziyi aynaya tutarak tam tersinden de okumak mümkün.Cok okumak insani yanlizliga itermi ? Baska türlü formalamak zorunda kalsak.Yasadigimiz toplumla aramiza bir mesafe koyarmi ? Bozuk saatin gün de iki defa dogruyu göstermesi teorisi hakkinda ne düsünüyorsunuz ? Yukarda ki konularla kendinizi sorguluyormusunuz ? Bakar körler kimlerdir.
Etrafiniz da bu konum icersin de olan veya kitaplari ile tanidiginiz insanlari bir an olsun bir baska sekilde düsünebiliyormusunuz ? Iyi bir bilgec insanin yasami süresince kayiplarini hic
düsündünüzmü ? Yazi yazi olmaktan cikti test sekline döndügünün farkindamisiniz.Son olarak
Tv de zaman zaman seyrettigim Makina diye bir sov programi var.Devamli olarak o masa da oturan.Bir yazarimiz Hakki Devrim'in her programa katilmasini nasil karsiliyorsunuz.Yukarda ki sorularla bir ön giris yapmaya calistim.Cevaplari beraber bulmaya calissak ne dersiniz !...
Saygilarla.

4 yorum:

birisinin yeri dedi ki...

bu konu ile ilgili bir yazı kaleme alacağım için (ama inan ne zaman bilmiyorum) şu an yorum yapmasam daha iyi olur gibi geliyor.
yok illâ bir şeyler söylemek gerekirse :
-insanlar nasıl mutluysa öyle yaşamalılar (mutluluğunuzun başkalarının mutsuzluğu üzerine kurulu olmaması ön koşlu ile elbette)

ERDIL dedi ki...

Yazini bekliyoruz üstad hele bu hafta sonuna denk gelirse cok daha iyi olacagi kanisindayim.Yorumun güzel de yazi ile alakali olmadigi kanisindayim.Soru cevaplar'in ibresi cok daha baska yönleri gösteriyor.hele gectigimiz son bir kac ayi düsünecek olursak.Daha cok Edebiyat dünyasi.basin.yeni yazimlar.Egitim ile ilgili ataklar vs.vs.
Sevgilerle.

zeyno dedi ki...

Okumak elbette gerekli, yararlı ancak herşeyde olduğu gibi dozunu arttırdığınızda zarar görebilirsiniz. Salt okumak değildir hayat, tüm zamanımızı okumaya verirsek, geride birçok yaşanmamışlık ve elde yanlızlık kalır diye düşünüyorum bu konuda...

ERDIL dedi ki...

Zeyno Anne yasadigimizi okumak,Okudugumuzu yasamak gibi.
yorumun cok güzel.
Sevgilerle.