Salı, Haziran 20, 2006

NELER YAZMISLAR II.

Onu Ateist diye simgelemislerdi. Eh dedi sizin gibi olmaktansa Ben ateisim dedi, ve güldü
onlarla sonuna kadar mücadele etti.Iste Ateis yazarimiz ne demis aynen kitabindan aktariyorum söyle baslamis.:))Müslüman olsun olmasin, her aydinin okumasi gerekli hatta zorunlu olan kitaplarin basinda ,bence göksel din kitaplari gelir.Türkler icin de elbet'te Kur'an en okunmasi gereken kitaptir.Sonra daha cok yazilar yazmistir bu Ateist yazar.Bakin Cennet'i nasil aktarmis Kuran meallerinden bize belki okumadigimiz okuyup da unuttugumuz taraflarini hatirlariz diye.Diyanet yayinlarindan.
Hacc Suresi 23:)
Dogrusu Allah, inanip yararli is isliyenleri altindan irmaklar akan cennetlere koyar.Orada altin bileziker ve inciler takarlar.Oradaki elbiseleri ipektendir.
Secde Suresi 19 :)
Inanip yararli is isliyenlere gelince, onlarin yaptiklarina karsilik varacaklari cennet konaklari vardir.
Tur suresi 20-25:)
Islediklerimizden ötürü dizi dizi tahtlara yaslanarak, afiyetle yiyin icin,Onlara ceylan gözlü esler veririz.
Cennette olanlara diledikleri meyva ve etten bol bol veririz.Orada birbirleri ile sacma söyletmeyen ve günaha sokmayan icki kadehlerini tokustururlar.Sedefteki inciler gibi gencler, yanlarinda dolasirlar.Birbirine dönüp sorusurlar.
Insan Suresi 20-21:)
Yanlarinda ölümsüz gencler dolasir.Onlari gördügünde sacilmis birer inci sanirsin.Üzerlerin de ince yesil ipekli,parlak atlasdan giyimlikler vardir.Gümüs bileziklerle süslenmislerdir.
Rahman Suresi 48-54:)
Bu iki cennet türlü agaclarla doludur.Bu cennetlerde akan iki kaynak vardir.Bu cennetlerde her türlü meyvadan cift cift vardir.Orada, örtüleri parlak atlaslara yaslanirlar.Iki cennetin meyvalarini da kolayca toplarlar.Oralarda, bakislarini yanliz erkeklere cevirmis daha önce ne insan ve ne de cinlerin dokunmus oldugu esler vardir.Onlar, yakut ve mercan gibidirler.
Rahman Suresi 62-76 :)
Bu iki cennetten baska iki cennet daha vardir. Renkleri yemyesildir.Ikisinde de fiskiran iki kaynak vardir.Ikisinde türlü meyvalar, hurmaliklar ve nar agaclari vardir.Orada iyi huylu güzel kadinlar vardir,cadirlar icinde ceylan gözlüler vardir.Onlara da önce ne insan ne de cinler dokunmamistir.Cennetlikler orada yesil yastiklara ve harikuläde islemeli döseklere yaslanirlar.
Nebe Suresi 12-16:)
Orada akan kaynaklar vardir.Orada yükseltilmis tahtlar vardir.Sira sira yastiklar.serilmis yumusak tüylü halilar vardir.
Nebe Suresi 34:)
Allah'a karsi gelmekten sakinanlara kurtulus, bahceler, baglar, gögüsleri tomurcuklanmis yasit kizlar ve dolu kadehler vardir.
Vakra Suresi 15-16-17 :)
Mücevherlerle islenmis, tahtlar üzerindedirler. Karsi karsiya yaslanmislardir.Kocamak nedir bilmiyen oglanciklar onlari dolananacaklardir.Nain sarabindan doldurulmus testiler,ibrikler, bardaklarla ictikleri ne baslari agriyacak. ne de sersemleyeceklerdir.Dikensiz akasyalarla,tepeleri yemis dolu muz agaclari arasinda uzayip giden bir gölgeliktir.
Vakra 35-38:)
Biz ceylan gözlüleri, defterleri sagdan verilenler icin yeniden yaratmisizdir.Onlari bakire, eslerine düskün ve yasitlari kilmisizdir.
Muhammed Suresi 15:)
Allah'a karsi gelmekten sakinanlara söz verilen cennet söyledir:Orada temiz su irmaklari,tadi bozulmiyan süt irmaklari,icenlere zevk veren sarap irmaklari, süzme bal irmaklari vardir.
Bunlarin durumu atesle temelli kalan ve bagirsaklarini parca parca edecek kaynar su icirilen kimselerin durumu gibi olurmu ?
Iste o Ateist olarak simgelen di bazilari tarafindan.Bize de bizlere isik tutan bir cok eser birakti.
Yarin onun yazimlarin dan Cehennem.
Saygilarla.

Hiç yorum yok: