Çarşamba, Haziran 21, 2006

NELER YAZMISLAR III...

blog images

Ikinci bölümümüzde Cenneti bu son bölümde de Cehennem ile ilgili Kuran da bulunan ayetlerin Mealini vercegiz.

Bakara Suresi 257 :) Allah inanlarin dostudur.Inkar edenlerin ise dostlari putlardir.Iste onlar cehennemliktir.

Al-i Imran Suresi 12:)Ey Muhammed! Inkar edenlere;"Yenileceksiniz.Cehemnemde toplanacaksiniz,orasi ne kötü dösektir" de.

Nisa Suresi 54-55-56:) Ibrahim ailesine kitap ve hikmet verdik.Onlara büyük hükümranlik bahsettik.Onlardan, ona inanmiyanlar ve yüz cevirenler vardi..Cilgin bir alev olarak cehennem yetti.Dogrusu ayetlerimizi inkar edenleri atese yasliyacagiz, derilerinin her yanisinda azabi tadmalari icin onlari baska derilerle degistirecegiz.

Nisa Suresi 11-19:)Onlar, Allah'in lanet ettigiazgin seytanatapanlar, iste onlarin varacagi yer cehennemdir.

En-Am Suresi 70:)Inkar etmelerinden dolayi, kizgin icecek ve can yakici azab onlaradir.

En-Am Suresi 157:) Ayetlerimizi yüz cevirenleri, yüz cevirmelerinden ötürükötü bir azabla cezalandiracagiz.

Araf Suresi 40-41:) Ayetlerimizi yalanlayip,onlara karsi büyüklük tasliyanlara cehennemde bir yatak ve üstlerine örtüler vardir.Zalimleri böyle cezalandiririz.

Enfal Suresi 25:) Kabe'deki tapinmalari islik calmak ve el cirpmaktan baska bir sey degildir.Inkariniza karsilik artik azabi tadin.Allah'in temizi mundardan ayirmis olmasi, mundarlari üst üste koyup, hepsini yigarak cehenneme yerlestirmesi icindir.Inkar edenler cehennemde toplanacaktir.

Tevbe Suresi 63-64:) Allah'a ve Peygamberlerine karsi koymya kalkisina, ebedi kalacagi cehennem atesi bulundugunu bilmezler mi? Büyük rezillik budur, Alay edin bakalim, Allah cektiginiz seyi ortaya koyacaktir.

Tevbe Suresi 73:) Ey Peygamber! Inkarcilarla, iki yüzlülerle savas , onlara karsi sert davran. Varacaklari yer cehennemdir.

Kehf Suresi : ) Dileyen inansin, dileyen inkar etsin.Süphesiz zalimler icin duvarlari cepcevre onlari icine alacak bi ates hazirlamisizdir. Onlar yardim istediklerinde erimis bir maden gibi yüzleri kavuran bir su kendilerine sunulur.Ne kötü bir icecek ve cehennem ne kötü bir duraktir.

Zuhrut Suresi 65-74:) Ama aralarinda guruplastilar, ayriliga düstüler.Kiyamet gününün can yakici azabina ugrayacak zalimlerin vay haline.Dogrusu suclular, temelli kalacaklari cehennemin azabi icindedirler.

Duhan Suresi 37-43. 46-50:) Tubba Milleti ve onlardan öncekilermi ? Onlari yok etmisizdir.Cünkü onlar suclu idilerDogrusu günahkarlarin yiyecegi zakkum agacidir. Karinlarinda suyun kaynamasi gibi kaynayan erimis bir maden gibidir. Sucluyu yakalayin cehennemin ortasina sürükleyin, sonra basina azap olarak kaynar su dökün, denir. Sonra ona tad bakalim hani serefli olan, degerli olan yanliz sendin.

Casiye Suresi 9-10:) Ayetlerimizden bir sey ögrendiginde onu alaya alir.Iste bunlara alcaltici bir azap ve ardindan da cehennem vardir.

Nebe Suresi 22:) Cehennem yanliz azginlari bekleyen yerdir.Orada sonsuz kalacaklardir.Orada serinlik bulamiyacaklardir.Kaynar su irin disinda icecek tadamiyacaklardir.

Alak Suresi 14-18:)Onu namaz kilmaktan men eden bir kimse ,Allah'in herseyi görmekte oldugunu bilmezmi? Amma bundan vaz gecmezse, and olsun ki onu yalanci ve günahkar perceminden cehenneme sürekleriz.O zaman kafadarlarini cagirsin. Biz de zebanileri cagiracagiz.

Sebe Suresi 33:) Inkar edenlerin boyunlarina demir halkalar vururuz.

Sebe Suresi 52:) Onlarin korktuklari zaman bir görsen artik kurtulus yoktur.Cehenneme yakin bir yerden yakalanmislardir.

Fatur Suresi 36:) Inkar edenlere cehennem atesi vardir.Her inkarciyi böyle cezalandiririz.

Hakka Suresi 29-33-37 :) Kitabi kendisine solundan verilen kimse; kitabim keske bana verilmeseydi, gücümde kalmadi der.Ilgililere söyle buyrulur, onu alin baglayin, sonra cehenneme yaslayin, sonra onu boyu yetmis arsin olan cincire vurun, cünkü o yüce Allah'a inanmazdi.Günahkarlarin yiyecegi olan kanli irinden baska bir yiyecegi yoktur.

Bilindigi üzere , Kuranin Türkce ye cevrilmesini istiyen Mustafa Kemal Atatürk'tür.Böylece, nicin gericilerin, bagnazlarin, yobazlarin, köktencilerin Atatürk'e düsman olduklarini anlamamiz kolaylasicaktir.Cünkü Türkceye cevrilmekle Allah'in ne dedigini Türklerde anliyacaklardir.Peki Türkce ye cevrildi de Türkler Kurani anladimi ? Okuryazar olanlarin icinden, Kur'an cevirisini okuyanlardan anlamak istiyenler elbet anlamis olmalidir. Bu diziyi burada sonlandirmak istiyorum.

Saygilarimla...


Hiç yorum yok: