Cuma, Ağustos 25, 2006

HER SARIKLIYA INANIRSAK !...


Yasanmis bir hikaye :
Sene 1967 Genc evlilerin bir cocuklari olmustu.Kiz 18 yasinda, delikanli ise 19 yasin da sizin anliyacaginiz.Büyük bir ask onlari bu yaslarda erken evlilege sürüklemisti.Daha kendileri birer
cocuk idiler.Bu arada kizin egitim düzeyi lise bitirmis.Oglan ise Ünüverste egitimine ara vermisdi.Gene büyük bir ask herseyden öne cikmis evlilikle sonuclanmisti.Ne demistik , bir ogullari olmus.Ne yazik ki erken bir dogum.Bebekleri o günün sartlari icersinde 3 gün yasatabilmislerdi.Bebek babanin elinde esi yaninda bir taksi ile eve gelmislerdi.Baslarina ilk defa geliyordu böyle bir sey, acilari bir yanda bir de kollari arasinda evlatlari.Ailelerinden dinen iyi yetistirilmis bir ciftlerdi.Ama böyle bir durumda ne yapilacagini ögretmemeislerdi.Resmi prosüdürler yerine getirmek bir iki saat icersinde yerine getirilmisti.Ya dini prosüdür ne olmaliydi.Baba melek bebegini, Annesine teslim ederek bir caminin imamamina gitti. Durumu Caminin hocasina anlatti.Hoca efendi sormaya basladi.Eger bu bebek ölü dogmussa hemen defin edilebilinir.Yok bu dünya nimetlerinden faydalanmis ise Annesinden süt veya her hangi bir sey yemis ise o zaman onun cenazsinin yikanmasi lazimdir.Baba dedi ki; hoca efendi, bebek 3 gün yasadi bu arada bir iki kasik da olsa mama da yedi, kakasini da yapti.O zaman hoca ona, onun cenazesi kalkmadan evvel yikanmasi lazim...Baba sordu buraya mi getirelim, yok dedi hoca evinizde bir hamam varsa size bir hoca bulur bu islemi evinizde yapabilirsiniz.Ikindiye de defnedebilirsiniz dedi.Yani na aldigi bir hoca ile evin yolunu tuttu genc baba.
Hamanda termizofon yakilmis her sey hazirlanmisti.Hoca babaya dönerek sende benimle yikarsan sevabi cok büyük dedi.Baba zaten ici kan agliyordu bu an belki hayati boyunca gözlerinin önünden gitmiyecekti.Dedim ya dini ne bagli bir insandi hocayla beraber bebegini
yikadi abdestini aldilar.Bir ara Hoca ona döndü.Geldi sünnete dedi.Baba anlamamisti ...
Ne sünneti hoca efendi diye sordu ? Senin erkek cocugun olmus onu son yolcugunda sünnetsiz mi göndereceksin.Genc delikanli sasirmisti simdi bir sünnetcimi bulmasi lazimdi.Yok dedi hoca efendi bu bir temsili sünnet de olabilir.Su dualari okuyarak bebegin kücük parmagini o niyetle
kiracaksin.O zaman sünnet islemi yerine gelir.Babanin gözleri dolu dolu oldu.Ve o melek bebeginin kücük parmagini kirdi kefenlendi ve gömülmek üzere mezarliga dogru yol alindi.
Aksam anne ile beraber otururlarken.O genc anne kocasina sordu.Sünnet ederken cani yanmamistir degilmi.Kapi ardinda konusanlari duymusdu.Baba cevap verdi sünnetini dualarla yaptim.Anne Lise mezunu baba ise ünüverste de okuyan bir genc.
Ne yazmami daha bekliyorsunuz.
Sakin bana bu ne cehalet demeyin.Eger inanciniz bütünse eger dini vecibelerinizi kendi lisaninizda okuyup ögrenemisseniz.Eger her sarikliyi din ulemasi gibi görürseniz.Eger o sizi en can noktanizda yakalamissa yapacaginiz hic bir sey yoktur.Isterse egitiminiz ne olursa olsun.Iste tehlike burada.Bu yasanmis bir hikayedir.Belgeleride vardir.
Bu konuda yazi yazarken bu hikayeyi siz yasamis gibi düsünün acaba bende bu durumda ayni seyleri yaparmiydim diye yorumlayin.Sonra bir de etrafiniza bakin bu gibi kandirilan ve kandiran insanlarin varligina.
Saygilarla.
ASLI …
Doğum günü mü var? Kutlu olsun. İlginç bir hikaye. Her durumda herkes inancının gereklerini yerine getirmeli ama okuyarak, öğrenerek. Yani her önüne gelenin internet sitesi açıp yada kendini hoca ilan edip duyduğu saçmalıklara bire bin katarak dini yorumlaması, sonra da bunu insanların yaşam şartlarına zorlaması kabul edilebilir bir şey değil. Aynen siyaset için dini alet edenlere tahammül edemediğim gibi, inancını gösteriş için yaşayanlara, insanları inançları için zorlayanlara ve bunlardan çıkar sağlayanlara sabrım yok.
Başlık cuk oturmuş.
ZEHRA …
ALLAH'IM DİYORUM SADECE:( BU NASIL BİRŞEY!!!!
biyonikkedi …
bu hükoomet(trt de böyle telaffuz ediliyor)insanların işte tam da bu dinî zaaflarını kullanıyor,en can alıcı,hassas noktasından giriyor,damardan yani.
Son günlerde ne kadar korkunç gelişmeler yaşanıyor bu cumhuriyet ülkesinde,tehlike hat safhada.
Ve insanlar buna alıştırılmaya çalışılıyor.En acısı da sevmediğiniz,tasvip etmediğiniz birşeyi hergün görür,duyarsanız o kadar kanıksar,alışırsınız.Örneğin,arabeskten nefret ediyorsunuzdur ama hergün istemeden orhan gencebay dinletilirseniz,bi bakmışsınız ki istemeden sizde"batsın bu dünyaa"yı söylemeye başlamışsınızdır.
Geriliyoruz,cahiliye dönemine gidiyoruz,teknolojiyle birlikte herşey büyük bir takiyye içinde,bizleri aptal yerine koyarak aciz bir hale getiriliyoruz.10 yıl öncesi böyle değildi.10 yıl sonrasından korkuyorum.Çocuklarımızı bekleyen gelecekten fena halde endişeliyim.
Son yazımda da yazdığım üzere bu noktaya gelmemizdeki asıl nedenin türban olduğunda ısrarlıyım.Başlarına takıp sessiz sedasız ibadetlerini yapacaklarına (ki dinimizde ibadetin gizlisi makbuldur)gözümüze gözümüze sokmaya çalıştılar.
Sonra plajdaki kızların gögüslerini sıktılar,töre diye kadınları katlettiler,haremlik-selamlık toplantılardan sonra oteller yaptılar,ramazanlarda lokantaları kapattılar,100 temel eser diye temel rezillikle çocuklarımıza bulaştılar,İrana gitmek yerine burayı irana benzetmeye çalıştılar.
Dilerim Rabbimden,düşündükleri uygulamasız kalır,yaptıkları yapacakları buraya kadardır dilerim.
Zeyno Anne…
Bugünlerde, aklımı kurcalayıp duran bir konu bu, içimi acıtan, canımı sıkan! Birkaç olaya şahit oldum, din adı altında ve büyük tepkiler verdim, ancak o toplulukta neredeyse kara listeye alındım,(sadece sorguladığım için, adeta dinsiz olmakla suçlandım) İnsanlara, daha doğrusu kafasını her anlatılana evet anlamında onaylayıp başını sallayan insanlara isyanım!!Neden doğrusu öğrenilmeye çalışılmaz,her söylenen doğru kabul edilir??
Sizin örneğinizde anne baba çok genç, bu şekilde davranmalarının tek sebebi bu belki de.Onlara kızamıyorum, ancak belli yaşa gelmiş insanlar, bunu yapıyorsa, öfke duyuyorum.Hikayeyi buruk bir şekilde okudum, kimbilir buna benzer neler yaşanmıştır, salt hacı hoca sıfatlı kişilerin egoları tatmin olsun diye...

b a v e r …
...bu konulardaki tavrım her zaman aynıdır : dini siyasete alet etmek nasıl şerefsizlikse, din düşmanlığını, kutsal değerlere ve yaratıcıya, peygamberlere saldırıyı, siyasete alet etmek de eş değer de şerefsizliktir.
tıpkı başı açık birisine sırf başı açık olduğu için bir tek kelime dahi söyletmeyeceğim gibi de, başı kapalı birisine de sırf başı kapalı olduğu için bir tek kelime dahi söyletmem...
örnekteki iki genç keşke dinlerinin gereklerini vecibelerini henüz başlarına o felaket gelmeden bilselerdi de o gerzek herifin ocağına düşmeselerdi...
hemen şöyle düşünebilirsiniz :
'saçmalama canım- insan çocuğunun öleceği ihtimalini mi göz önünde tutacak yani ?'
elbette o değil ..
benim dediğim gerçekten inançlı bir insan isen dünya hayatında başına -dini bilgilere ihtiyaç duyacağın öyle olaylar gelebileceği- ihtimalini hep aklında tutup ona göre bir kaç dost edinmelisin ki..bu tip sıkıntılar başına geldiğinde zaten hazırlıklı olduğun için örnekteki gibi hayvan yavrusu kılıklı adi adamların ocağına düşmeyesin…

Hiç yorum yok: