Çarşamba, Ağustos 30, 2006

ÖRÜMCEK AGI II....

Bu gün sizlere bunlarin cesitlerinden ve actigi tehlikelerden bahs edecegim.
Hint keneviri (hanf veya kannabis bitkisi)
KENEVİR VE TÜREVLERİ:
Reçine esrar
Toz esrar
Pres esrar
Gonca esrar
Likit(sıvı) esrar
Marihuana Haşiş Haşiş yağı
Haşiş(Esrar): Hint keneviri çiçek ve yapraklarının kurutulup doğranması veya havanda dövülüp kaba tülbentten geçirililmesiyle elde edilen yeşil ya da gri bir karışımdır. Kolaylıkla kırılabilen esrar renkli topraklar halinde bulunur.Torba içinde ya da preslenmiş bir şekilde satılır.Kurutulmuş toz esrararın koyu yeşilimsi bir rengi vardır. Genelde tütüne .
karıştırılıp sigara gibi içilir.Ender olarak çaya katılarak içililebilir veya yemeklere katılarak yenilir.
Marihuana ise kenevirinin yaprak, sap ve çiçeklerinden yapılan karışımı (ot) . Sigara gibi içilir.
Kurutulmuş yaprak sigara gibi sarılınca adı (Joint)
Kannabis(Kenevir)- Esrar, Haşiş
Kannabis (Cannabis), Kenevir bitkisinin kısaltılmış adıdır. Cannabis bitkisi genellikle kesilip, kurutulduktan sonra parçalandıktan sonra sigaraya sarılarak ya da nargile biçiminde içilir. Esrarın uyuşturucu özelliğinden sorumlu olan bileşik tetrahidrokannabinoldür(THC) En etkili esrar, bitkinin tomurcukları veya yapraklarından alınan siyah-kahverengi reçinemsi maddenin kurutulmasıyla elde edilir. Buna haşiş veya haş denilmektedir.
Esrara tolerans gelişir, psikolojik bağımlılık yapar fakat fizyolojik bağımlılık yaptığına dair deliller kuvvetli değildir. İrritabilite (çabuk sinirlenme), huzursuzluk, uykusuzluk, iştahsızlık ve hafif bulantı gibi çekilme belirtileri yüksek dozlarda kannabis kullanan insanlarda madde kullanımı aniden kesildiğinde görülür. Sigara halinde içildiğinde öforizan etkisi dakikalar içinde görülür, yaklaşık 30 dakika içinde en yüksek noktasına ulaşır ve 2 ila 4 saat devam eder. Yemekler içinde de ağızdan alınabilir. Ağızdan alındığında aynı etkiyi elde edebilmek için 2-3 kat daha fazla alınması gereklidir. Göz kanlanması, kalbin hızlı atımı, iştah ve ağız kuruluğu gözlenir.
TEHLİKELERİ:
Esrar vücutta Alkoldan daha uyun bir süre - tahminen 2 ay - kalır.
Daha tesiri geçmeden isan kendini içmemiş gibi ayık hisseder. Dikkat: İçtikten 4-5 gün sonra araba veya başka bir taşıt kullanmayınız.
Ruhsal sorunlara yol açabilir.
Esrar Broşit ve Astım gibi solunum yolları hastalıklarında tehlikelidir. İki Jointin içerisindeki katran miktarı 6 ila 12 sigaradakine eşittir.
Esrar Erkeklik içinde tehlikelidir. Hayalarda meni (sperma) yapımını azaltır. Spermada bozukluklar oluşabilir.
Esrar içen hamile anneler doğmamış çocuklarınada zarar verebilirler.
Aniden gelen korku durumları, duygudurum değişiklikleri ve takip edilme sanısı ortaya çıkabilir. Eroin açık saman rengi, saz rengi veya beyaz olabilir
Afyon ( Opium ):Değişik haşhaş türlerinin özellikle beyaz haşhaşın kapsüllerinden akan sütün yoğunlaşıp katılaşmış hali.. Eroin Afyonun içinde bulunan Morfinden kimyasal yolla elde edilir.
Haşhaş:Yaprakları almaşık ve düzensiz parçalı bir bitkidir.Tek çiçek açar. Meyvesi kapsül şeklindedir.Doğu haşhaşının (papaver somniferum)
beyaz çiçekli çeşitinden afyon elde edilir. Kırmızı çiçekli çeşitinden de
afyon çıkarılır ama bunun değeri azdır.
Papaver somniferum
Haşhaş kapsülü
Haşhaş çiçeği Eroin
Opioidler Opiate veya opioid kelimeleri haşhaş bitkisinin özütü olan opium dan gelmektedir. Afyon bitkisi morfini de kapsayan 20 kadar opium alkaloidlerini içerir. Eroin , kodein , hydromorphone dopal opiatlar veya onlardan sentezlenen opiatlardan bazılarıdır. Eroin morfinden 2 kat daha güçlüdür. Kullanımı ağızdan, burun yoluyla, damardan ve ya deri altına enjekte etmek yoluya olabilir.
Kullanım şekli: Eroin bağımlısı günde 0,5 ile 3 gram arası takriben üç doz eroin kullanır. Eritilerek enjekte yolu ile damardan veya toz halinde burundan çekilerek alınır.
Opioid kullanımı sırasında ya da hemen sonra gelişen, klinik açıdan belirgin olarak uygunsuz davranışsal ya da psikolojik değişiklikler (örn. başlangıçtaki neşeden sonra ilgisizlik, huzursuzluk, sinirlilik halinin vücuda yansıması, yargılama bozukluğu, toplumsal ya da mesleki ilişkilerde bozulma görülür.Bunun yanısıra sersemlik hissi , sözü ağızda gevelercesine konuşma, dikkat ya da bellek bozukluğu opioid alımını düşündürür.Aşırı doz Koma, solunumun yavaşlaması, hipotermi, hipotansiyon ve kalbin yavaş atması aşırı doz semptomlarıdır. Koma, gözbebeğinin iğne ucu gibi küçülmesi" ve solunum depresyonuyla gelen hastada opioid aşırı dozu ilk akla gelen şey olmalıdır. Kesildiğinde görülen yoksunlik belitileri şunlardır : huzursuzluk, kas ağrıları, bulantı ya da kusma, gözyaşının artması, burun akıntısı, kılların diken diken olması, ishal, uykusuzluk.
DİKKAT DOZAŞIMI:
Eğer Eroini iyi tanımıyorsan bilhassa enjekte edildiği zaman, çok çabuk dozaşımı olabilir. Dozu yüksek kaçırdığın vakit vücudun yeterli oksijen almadığı için soluk alışın yavaşlar, yüzeyel bir hale gelirç Bunu takriben baygınlık olur. Hemen hastaneye götürülmediğin durumda nefes alma tam durabilir ve ölüm olasıdır.
İlk defa deneyenlerde KUSMA ve MİDE BULANTISI sık görülür. Baygınlık durumunda kusulan şeyler ile kendi kusmuğunda boğulabilirsin. İğne yapılan yerlerde yaralar oluşur ve mikrop kapar. Hepatit B, Hepatit C und AIDS sık bulaşabilir.
UÇUCU MADDELER ( Almanca: Lösungsmittel / Szenennamen: Kleber, Gas, Spray)
Solunan Çözücü Tipi Bağımlılık
Uçucu maddeler psikoljik bağımlılık yapar. Alışkanlık sonucu aynı etkiyi edinebilmek için devamlı daha fazla uçucu madde almak gereksinimi doğar.Çok çabuk tesir eder. Madde alınınca sarhoşluğa benzer durum bir çeşit coşku (aşırı uyarılma durumu) olur. Kalp atımı ve soluma hızlanır, insan kendini sersemlemiş ve neşeli hisseder. Mutluluk, dalgınlık veya heyecan olurç Bazıları konrolsüz sırıtmaya başlarlar. Daha fazla içine çekmeye devam edenlerde halüsinasyon (sanrı) meydana gelir. Kendini bana birşey olmaz sanıp arabalardan veya pencerelerden atlıyanlar olmuştur.
Dikkat: Plastik torbayı hiç bir zaman başınızın üstüne çekmeyiniz.
En tehlikelisi Sprayi ağıza sıkmaktır. Boğaz ve solunum yollarında donma olabilir ve nefes alama ölüme yol açabilir.
Sigara, Ateş Duman patlamaya neden olabilir.
Bırakmayı deneyenlerde yoksunluk belirtileri: Korku durumları, Depresyon(Çöküntü) ve Sinirlilik. Profesyonel yardım tavsiye edilir.Uzun süre uçucu madde kullanalarda, Karaciğer-, Böbrek-, Sinir Bozuklukları( Polinöropati), Beyin hasarı ve Unutkanlık görülmüştür.
Sokak Çocukları Uçucu Maddelere Neden Gereksinim Duyarlar :
Sokaktaki şiddete karşı durabilmek ve dayak yediklerinde acı hissetmemek, sokaktaki soğuğa dayanabilmek, yaşadığı zorluklara karşı bedensel ve duygusal güç oluşturabilmek yani kendilerini güçlü ve cesaretli hissedebilmek , halüsinasyonlar görüp güzel şeyler hayal edebilmek ve utanma duygularını yok ettiği için rahatlıkla başkalarından yemek isteyip, dilenebilmek ve özgürce konuşabilmek için uçucu maddelere gereksinim duyarlar. Bunun dışında, sokaktaki grupların ortak yaşam biçimine ayak uydurarak gruba kendini kabul ettirebilmek, tiner-bally gibi maddelerin ucuza kolayca bulunabilmesi de diğer başka etkenlerdir.
ECTASY ECTASY hapları
Tamamen sentetik olup hiç bir doğal madde olmaksızın üretilir. Kimyasal maddesi MDMA'dır. Sentetik desenlenmiş uyuşturucular grubundan olan Ecstasy son zamanlarda gençlerin partilerde ve diskoteklerde çok kullandığı bir madde haline geldi. Genellikle hap, bazen kapsül veya toz şeklinde satılır.
Amphetamin kökenli sentetik bu uyarıcınin yararsız olduğu iddeası doğru değildir. bir tek tabletin bile ölüme yolaçabileceği bilinmektedir.Tahmien 20 dakika içerisinde etkisi başlar ve 4 ile 6 saat sürer. Alanlar kısa birsüre yaşamın güzel olduğunu söylerler, kalp çabuk atar, böylece fayla enerjiyle dansedenler kendilerini büyük bir topluluğun bir parçası olarak duyumsarlar. Bulantı, korku, panik, halüsinasyonlar olabilir. Çok terleme ve ateş yüksemesı sonrası vücudun su kaybı halinde birden bire fazla su veya sıvı içilmesi beyinde sulu madde birikmesi ve şişme bir ölüm nedenidir.
LSD
Çıkış maddesi doğada çavdar-mahmuzunda bulunur. Sentetik olarak üretilen LSD' nin bilinç değistirici bir özelliği vardır.
Alanların dünyayı algılama şekli değişir. Örneğin ışık daha parlak gözükür. Renkler daha koyu olarak algılanır. Sesler yüksek ve alçaklaşır. Resimlerin biçimleri değişir.Sanrı (Halüsinasyon) olgusu vardır. Bazılarına sanki kendi vücutlarını tek ediyorlarmış gibi bir duygu gelir.LSD aslında kristal şekilde olmasına rağmen pazarlamada genellikle damlatılarak kağıtlara emdirilmiş olarak satılır. Hap şeklide vardır. Horrortrip (korkulu kabus rüyalarında olduğu gibi olmıyan korkunç şeyler görme) olayı anlatması zor feci bir durumdur. Korktuğu şeylerden kaçmağa çalışırken otomobil altında kalanlar veya yüksek yerden düşenler olmuştur. Uçabileceğini veya su üzerinde yürüyebileceğini zannedenler olmuştur. Arkadaşlarınıza dikkat ediniz
KOKAİN
Koka bitkisi
Beyaz kristal şekilde bir tozdur, ince tuz gibi görünür. Koka bitkisinin yapraklarından elde edilir.Koka alkaloitlerinden elde edilen ekgoninden kısmi sentez yoluyla yapılır.. Sokakta satılan kokain hiç bir zaman saf değildir. İçine çeşitli maddeler katılmıştır.
DİKKAT KOKAİNİN BAĞIMLI YAPICI POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEKTİR
KOKAİN SORUNLARI ÇÖZMEZ, DAHADA FAZLALAŞTIRIR
Kullananlar genellikle Kokaini burna çekerler.
Hiç bir zaman enjekte etmeyiniz. Çok tehlikelidir.
Uyarıcılar grubuna girer. Etkisi çok çabuk, alındıktan saniyeler sonra başlar,ancak kısa sürer.Uygulandığı bölgelerin duyarlılığını yok eder,gözbebeğini büyültür, damarları büzer, yüksek dozda tansiyonu yükseltir. Etkisinin yarım saati geçtiği ender görülür. Bunlar aşırı sevinç, zevklenme, aşırı uyarılma, neşelenme, olur olmaz şeylere gülme, saçmalama, dansetme, iştahsızlık, kan basıncı ve kalp hızının artışı olarak sıralandırılabilir. Ancak bu kısa süren kendini yükseklerde hissetme halini birdenbire çöküntü, kendini kötü hissetme, depresyon, paranoya, yani yoğun bir iniş takip eder. Bazıları bu düşüşü önlemek için dahada fazla kokain almayı denerler.Bu sonra durumu dahada kötüleştirir. Çok fazla alanlarda acayip davranma hatta şiddete eğilim olabilir. Bir süre sonra uyuduktan sonra uyanan kendini yorgun ve sinirli hisseder.
Kokain psikolojik bağımlılık yapar. Başka uyuşturucu maddelerin kullanımına götürür. buruna çekme sonrası delinme, kilo kaybı olur.
Crack denilen şekli daha saftır ve fazla kokain içerir.Pişirme tozu (yemek sodası) ile kokain karıştırılarak elde edilir.Bir veya iki kez denenmesi bağımlılık yapabilir ve cravinge (özleme) yol açabilir Neşelendirici ve zevk verici etkisi sadece 5 dakika sürer, arkasından 20 dakika içinde titreme, adale çekilmeleri, yorgunluk, çöküntü hali gibi hoş olmıyan etkileri gelir. diğer uyuşturucu maddeler ile kombinasyon ölüme yol açabilir. yüksek tansiyon ve kalp sorunları olanlarda daha çok dikkat edilmesi gerekir. Rock denilen, küçük içmeye hazır miktarlarda satılır.
Dizimizin son bölümünde bir madde bagimlisinin (cankinin) günlük yasamini anlatacagim.
Saygilar.

Hiç yorum yok: