Çarşamba, Ağustos 16, 2006

SAYGI/MESLEKLER/EGITIM..


Bu gün aklimi kurcaliyan bir konuyu ele almak istiyorum.Saygi'dan basliyalim.Almis oldugumuz
terbiye ve cevremizin icinde ki yasam tarzinin etkisi ile saygiyi ögrenmisizdir.Bunu insanlara,ve diger canlilara karsi uygulariz.Bu tek kelime pratikte yeterlimidir ? Yoksa sayginin daha baska yerlerde de yeri varmidir.Ben iste bu yönün den bir tanesini almak istiyorum.Daha nelere karsi
saygi göstermemiz lazimdir.Bu bir meslek olabilirmi ? Meslege karsi bir saygimiz varmidir ?
Ikinci bölümde ise yapmis oldugumuz mesleginin bilincindemiyiz.Yoksa yasamimiz da onu bir basamak olarak mi kullaniyoruz.Para kazanmak ugruna yanliz o is siradan bir islem olarakmi hayatimiz da yer almaktadir.Bu isi yaparken diger mesleklerin yaptigimiz isten daha önemli oldugunu mu düsünüyoruz.
Son bölüm de devamli olarak sistemin yeterli olmadigini.Egitimin karsiligin da beklentilerin bir garantisi olmasini devamli vurguluyormuyuz.Daha dogrusu teorik olarak almis oldugumuz su andaki egitimi pratikte esas alarak uygulaya biliyormuyuz.Esas dogrultu da bunu is piyasasindan veya yasa yapicisindan isteme ihtiyacini duyuyormuyuz.
Bu yazi dizisine baslamadan önce baslikta verilen üc kavrami pekistirerek yorumlarimizi yapalim bakalim ne kadar bilincli bir sonuca ulasabilecegiz.Yarinlarda yazicagimiz yazinin, basligi o zaman ......................! olacaktir.
Örnegin Doktor-Terzi /Bulasikci - Gida Uzmani / Temizlikci - Büro Personeli (memur) /Mühendis - Amele
Saygilarla.

Hiç yorum yok: